Blog

Pelletkachels-kempen

Pelletkachel weetjes

Hoe een pelletkachel aansluiten


Het aansluiten van een pelletkachel is op zich niet heel moeilijk, maar toch noodzakelijk dat de technische voorschriften van de fabrikant nauwkeurig worden opgevolgt. Zo moet je zeker al controleren welke diameter van buis wordt aanbevolen. In de meeste gevallen is 80 mm al voldoende. Wanneer de rookgasafvoer vrij hoog is kan eventueel voor diameter 100 mm gekozen worden.

Wat er zeker moet geplaatst worden is een T - stuk, dit is nodig om eventueel condens uit de rookgasafvoer op te vangen. Dit voorkomt dat er vocht in de kachel terecht kan komen wat nefast is voor de pelletkachel.

Wij raden altijd het gebruik van inox buizenmateriaal aan met normering 316.

Is een pelletkachel duurzaam


Een veel gestelde vraag is of een pelletkachel duurzaam is. Wel de duurzaamheid heeft veel te maken met hoe de kachel onderhouden word. Er zijn enkele componenten die men wel dient te vervangen na een aantal branduren. Zo zal de ontstekingspen na enige tijd bv vervangen dienen te worden, maar dit is slechts een beperkte kost. Er zijn pelletkachels waarbij de ontsteking meer dan 5 jaar en langer intact blijft.Wat ook onderhevig is aan slijtage is de branderpot, maar ook hierbij is de duurzaamheid veelal meerdere jaren. ( branderpotje kost gemiddeld 80 euro )

Maar zoals met alle producten is hierbij van belang dat men zelf alles proper houd.

Belangrijk om te weten is wel dat alle wisselstukken ten allen tijde verkrijgbaar zijn, zelfs van pelletkachels die meer dan 15 jaar oud zijn. Daarom werken wij enkel met topmerken met service ondersteuning vanuit de groothandel.

Is een pelletkachel milieuvriendelijk

 Bij verwarming op hout denken we vaak aan stinkende en rokende schoorstenen waarbij de hele buurt onder de rook hangt. Dit zijn altijd zeer oude houtkachels met zeer laag rendement.

Nu de laatste jaren hebben de fabrikanten van pelletkachels de rendementen tot een stuk boven de 90% gekregen dankzij de modernste software en technologie te integreren.

Bij ons worden enkel nog A+ eco label kachels aangeboden.

Een moderne pelletkachel rookt niet, stinkt niet en brandt met een zeer hoge efficientie zodat er steeds een ecologisch verantwoorde verbranding plaatsvind.

Gezien pellets een vorm van hernieuwbare energiebron zijn is dit soort van verwarming de meest ecologische wijze om te verwarmen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren