webshop

Pelletkachels-kempen

  Zijn alle pellets geschikt voor iedere pelletkachel?


  • Waar het in feite om gaat is dat er met normering en certificatie garandeert dat het product voldoet aan de eisen van fabrikanten van pelletkachels. Alle verhaaltjes die de ronde doen op forums en dergelijke zijn gewoon onzin, het enige wat echt telt zijn CERTIFICATIE NUMMERS. Granelco houtpellets is een product dat onder andere gebruikt wordt als brandstof voor kleine kachels (als prive gebruik) tot aan grote energiecentrales. Hout pellets zijn een CO2 neutrale brandstof. Hierdoor zijn pellets erg in trek bij bedrijven en particulieren die duurzaamheid nastreven.

 

  • Er zijn zeer veel pellets in de markt die geproduceerd worden van vers gedroogd dennenhout, dit is een kwalitatief goed product en wordt in geheel Europa lokaal geproduceerd. Het probleem met deze houtpelletbedrijven is dat men voor de input afhankelijk is van lokale beschikbare bossen en zagerijen.

 

  • Granelco woodpellets komen uit een productiebos, dat speciaal voor dit doeleinde is aangelegd. De dennenbomen die hiervoor gebruikt worden zijn de zogenaamde “gele dennen”. De omstandigheden om deze houtsoort te telen zijn maar in een bepaald gebied optimaal. Dit bos garandeert de kwantiteit en leveringsbetrouwbaarheid in de wintermaanden en op het moment dat de markt vragend is! Het bos en de productiefabriek hebben de volgende certificaten behaald FSC, PEFC, SFI, GGL en natuurlijk EN Plus A1.

 

  • Daarnaast is deze fabriek ook GGL gecertificeerd! GGL staat voor Green Gold Label, een certificaat dat aantoont en berekend hoeveel CO2 er bespaard wordt op een bepaalde afgenomen kwantiteit. Hiermee kunnen wij partijen die contractueel verkocht zijn, voorzien van dit GGL certificaat. Met dit certificaat kan men richting de overheden hun besparing op CO2 aantonen. Deze certificaten zijn voor de overheid van groot belang omdat zij hiermee aantonen, dat ze hun uiterste best doen om de afspraken die gemaakt zijn in het verdrag van Kyoto om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen, en de deadlines die daarin gesteld zijn te halen.

 

  • Granelco woodpellets voldoen dus geheel aan de EN plus A1 normering. Het grote voordeel van onze grondstof (“gele dennen”) is, dat deze veel minder snel verbrand dan alle andere dennensoorten, dit resulteert voor u als eindklant in een lager verbruik van onze pellets, vergeleken met het product van onze concurrenten. De calorische waarde (verbrandings- of energiewaarde) van dit product is hoger dan dat van de meeste concurrerende producten. Ook het moment waarop het as smelt (versteend) ligt op een veel hoger niveau (ca 1500 graden), dit is meer dan 300 graden hoger t.o.v. de EN plus A1 normering. Hierdoor kan ons product ook probleemloos in goedkopere installaties gebruikt worden. Daarnaast is het gehalte van de as (volume) veel lager dan dat de EN Plus A1 normering aangeeft.
  • LET OP: Door een paar centiemen per kg uit te sparen met "goedkopere" pellets aan te kopen kan het best zijn dat het rendement van uw kachel tot 40% minder is.

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Door te klikken op "Accepteren" gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.

Accepteren